Ulkosuomalaisparlamentti

Miten mukaan ulkosuomalaisparlamentin toimintaan?

Ulkosuomalaisparlamentin varsinaisina jäseninä ovat ulkomailla toimivat suomalaisyhteisöt. Jokainen ulkosuomalainen – kansalaisuudesta huolimatta - voi näin osallistua ulkosuomalaisparlamentin toimintaan paikallisen ulkosuomalaisen yhteisön kautta. Parlamentti kokoaa yhteen näiden järjestöjen ja seurojen edustajia.

Osallistumiseen vaaditaan ainoastaan, että ulkosuomalaisyhteisö sitoutuu ulkosuomalaisparlamentin toimintaan vahvistamalla ulkosuomalaisparlamentin säännöt. Jäsenmaksua ei ole.

Lisäksi USP:n työhön osallistumisen edellytyksenä on, että yhteisö toimii ulkomailla ja että se on perusluonteeltaan suomalainen. Osallistumisoikeus ei siis edellytä Suomen kielten käyttöä yhteisön toiminnassa.

Tällä hetkellä mukana on erilaisia suomalaisyhteisöjä kautta maailman, kuoroista kirkkoihin, kouluista kuppikuntiin! Ulkosuomalaisparlamentin säännöt on tällä hetkellä ratifioinut 506 ulkosuomalaisyhteisöä 38 maasta.

Tule mukaan! Ulkosuomalaisparlamentin kautta pääset vaikuttamaan juuri sinua koskeviin ja askarruttaviin ulkosuomalaiskysymyksiin sekä tulet osaksi maailmanlaajuista suomalaista verkostoa!

Ratifiointilomake ja ohjeet.

Ulkosuomalaisparlamentin säännöt

Ulkosuomalaisparlamentin työjärjestys

Kysy lisää sihteeristöstä! Me vastaamme mielellämme!

Yhteystiedot alla.

Ulkosuomalaisparlamentin sihteeristö Suomi-Seura


* Sivun alkuun


Ulkosuomalaisparlamentin pysyvä sihteeristö / Utlandsfinländarparlamentets permanenta sekretariat
/ Permanent Secretariat of the Finnish Expatriate Parliament
SUOMI-SEURA RY - FINLAND-SAMFUNDET - FINLAND SOCIETY
Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland
Tel: +358-(0)9-684 1210, Fax: +358-(0)9-684 121 40
E-mail: info@usp.fi

Päivitetty: 15.9.16 Webmaster