Ulkosuomalaisparlamentti

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2020

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu Finlandia-talossa Helsingissä torstaina ja perjantaina 11.-12. kesäkuuta 2020.

Tervetuloa mukaan kaikki USP:n säännöt vahvistaneet eli toiminnassa mukana olevat ulkosuomalaisyhteisöt! Yhteisöt saavat lähettää yhden äänivaltaisen edustajan ja tarkkailijoita. Yli 500 jäsenen yhteisöt saavat lähettää kaksi edustajaa, ja yli 1000 jäsenen yhteisöt kolme.

2020_aikajana

Kutsut istuntoon lähetetään joulukuun 2019 alussa toimintaa seuraaville ulkosuomalaisyhteisöille ensisijaisesti sähköpostitse. Onhan yhteisönne USP-yhteyssähköposti tiedossamme?

Jokaisella USP:n toimintaa seuraavalla yhteisöllä on oikeus jättää aloitteita istunnon käsiteltäväksi. Aloitteet koskevat ulkosuomalaisille tärkeitä parannettavia tai muutettavia asioita.

Istunnon hyväksymät päätöslauselmat välitetään Suomen pääministerin kansliasta lausuntokierrokselle valtioneuvostoon. Istuntojen välillä USP:n puhemiehistö ja puhemies Markus Aaltonen edistävät päätöslauselmia, USP:n sihteeristön Suomi-Seura ry:n tuella, käyden niistä dialogia päättäjien kuten lainsäätäjien ja viranomaisten kanssa. USP tarjoaa ulkosuomalaisille yhteisöille yhteistyöfoorumin ja keskustelukanavan Suomen ja ulkosuomalaisten välillä.

Ulkosuomalainen yhteisönne ehtii mukaan vuoden 2020 istuntoon ratifioimalla USP:n säännöt 11.3.2020 mennessä. Se on myös istuntoon jätettävien aloitteiden viimeinen jättöpäivä. Jos yhteisösi ei ole vielä mukana USP:ssa, niin nyt kannattaa tulla mukaan!

Aluekokoukset voidaan pitää kaksipäiväistä istuntoa edeltävänä päivänä keskiviikkona 10.6.2020. Niissä maailman kahdeksan USP-aluetta valitsevat oman edustajansa eli varapuhemiehen parlamentin puhemiehistöön.

Istunnon oheisohjelmiin kuuluu keskiviikkona 10.6. klo 12 avajaismessu, jossa saarnaa ulkosuomalaisten oma piispa, Oulun piispa Jukka Keskitalo.

Istunnon päättyessä perjantai-iltapäivänä voi nauttia syntymäpäiväänsä juhlivan pääkaupungin Helsinki-päivän tarjonnasta. Muut istunnon oheisohjelmatiedot päivittyvät myöhemmin.

*** Ratifioimalla USP:n säännöt pääsee ulkosuomalainen yhteisönne tai järjestönne mukaan seuraamaan parlamentin toimintaa ja voi lähettää istuntoon edustajansa, sekä aloitteita istunnon käsiteltäväksi päätöslauselmiksi. Parlamenttisihteeri kertoo mielellään lisää: info@usp.fi ja +358 (0)9 6841 210.



* Sivun alkuun


Ulkosuomalaisparlamentin pysyvä sihteeristö / Utlandsfinländarparlamentets permanenta sekretariat
/ Permanent Secretariat of the Finnish Expatriate Parliament
SUOMI-SEURA RY - FINLAND-SAMFUNDET - FINLAND SOCIETY
Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland
Tel: +358-(0)9-684 1210, Fax: +358-(0)9-684 121 40
E-mail: info@usp.fi

Päivitetty: 6.8.19 Webmaster