Ulkosuomalaisparlamentti

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2020

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu Finlandia-talossa Helsingissä torstaina ja perjantaina 11.-12. kesäkuuta 2020.

Tervetuloa mukaan kaikki USP:n säännöt vahvistaneet eli toiminnassa mukana olevat ulkosuomalaisyhteisöt! Yhteisöt saavat lähettää yhden äänivaltaisen edustajan ja tarkkailijoita. Yli 500 jäsenen yhteisöt saavat lähettää kaksi edustajaa, ja yli 1000 jäsenen yhteisöt kolme.

Kutsut istuntoon lähetetään joulukuun 2019 alussa toimintaa seuraaville ulkosuomalaisyhteisöille ensisijaisesti sähköpostitse. Onhan yhteisönne USP-yhteyssähköposti tiedossamme?

Jokaisella USP:n toimintaa seuraavalla yhteisöllä on oikeus jättää aloitteita istunnon käsiteltäväksi. Aloitteet koskevat ulkosuomalaisille tärkeitä parannettavia tai muutettavia asioita.

Istunnon hyväksymät päätöslauselmat välitetään Suomen pääministerin kansliasta lausuntokierrokselle valtioneuvostoon. Istuntojen välillä USP:n puhemiehistö ja puhemies Markus Aaltonen edistävät päätöslauselmia, USP:n sihteeristön Suomi-Seura ry:n tuella, käyden niistä dialogia päättäjien kuten lainsäätäjien ja viranomaisten kanssa. USP tarjoaa ulkosuomalaisille yhteisöille yhteistyöfoorumin ja keskustelukanavan Suomen ja ulkosuomalaisten välillä.

Ulkosuomalainen yhteisönne ehtii mukaan vuoden 2020 istuntoon ratifioimalla USP:n säännöt 11.3.2020 mennessä. Se on myös istuntoon jätettävien aloitteiden viimeinen jättöpäivä. Jos yhteisösi ei ole vielä mukana USP:ssa, niin nyt kannattaa tulla mukaan!

Aluekokoukset voidaan pitää kaksipäiväistä istuntoa edeltävänä päivänä keskiviikkona 10.6.2020. Niissä maailman kahdeksan USP-aluetta valitsevat oman edustajansa eli varapuhemiehen parlamentin puhemiehistöön.

Istunnon oheisohjelmiin kuuluu keskiviikkona 10.6. klo 12 avajaismessu, jossa saarnaa ulkosuomalaisten oma piispa, Oulun piispa Jukka Keskitalo.

Istunnon päättyessä perjantai-iltapäivänä voi nauttia syntymäpäiväänsä juhlivan pääkaupungin Helsinki-päivän tarjonnasta. Muut istunnon oheisohjelmatiedot päivittyvät myöhemmin.

*** Ratifioimalla USP:n säännöt pääsee ulkosuomalainen yhteisönne tai järjestönne mukaan seuraamaan parlamentin toimintaa ja voi lähettää istuntoon edustajansa, sekä aloitteita istunnon käsiteltäväksi päätöslauselmiksi. Parlamenttisihteeri kertoo mielellään lisää: info@usp.fi ja +358 (0)9 6841 210.* Sivun alkuun


Ulkosuomalaisparlamentin pysyvä sihteeristö / Utlandsfinländarparlamentets permanenta sekretariat
/ Permanent Secretariat of the Finnish Expatriate Parliament
SUOMI-SEURA RY - FINLAND-SAMFUNDET - FINLAND SOCIETY
Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland
Tel: +358-(0)9-684 1210, Fax: +358-(0)9-684 121 40
E-mail: info@usp.fi

Päivitetty: 5.6.19 Webmaster