Ulkosuomalaisparlamentti

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto 11.-12.6.2020

Ulkosuomalaisparlamentin 10. istunto kokoontuu torstaina ja perjantaina 11.-12. kesäkuuta 2020 Finlandia-talossa, Helsingissä.

Kutsut istuntoon lähetetään joulukuun 2019 alussa toimintaa seuraaville ulkosuomalaisyhteisöille ensisijaisesti sähköpostitse. Onhan yhteisönne uuden vastuuhenkilön tai toimiston osoite parlamenttisihteerin tiedossa (info@usp.fi)?

Finlandia-talo

Finlandia-talo ja Töölönlahti, kuva: Katri Pyynönen

Tervetuloa mukaan kaikki USP:n toiminnassa mukana olevat eli säännöt vahvistaneet ulkosuomalaisyhteisöt! Teillä on oikeus lähettää istuntoon yksi äänivaltainen edustaja, ja tarkkailijoita. Yli 500 jäsenen yhteisöt saavat lähettää kaksi edustajaa, ja yli 1000 jäsenen yhteisöt kolme.

Lisäksi jokaisella USP:n toimintaa seuraavalla yhteisöllä on oikeus jättää aloitteita istunnon käsiteltäväksi. Aloitteet koskevat ulkosuomalaisille tärkeitä parannettavia tai muutettavia asioita. Aloitteiden viimeinen jättöpäivä on sama kuin ulkosuomalaisyhteisöjen viimeinen istuntoon ilmoittautumispäivä eli 11.3.2020.

Ulkosuomalainen yhteisönne siis ehtii mukaan vuoden 2020 istuntoon ratifioimalla USP:n säännöt 11.3.2020 mennessä. Se on myös istuntoon jätettävien aloitteiden viimeinen jättöpäivä. Jos yhteisönne ei ole vielä ratifioinut USP:n sääntöjä, niin nyt se kannattaa!

Aluekokoukset voidaan pitää kaksipäiväistä istuntoa edeltävänä päivänä keskiviikkona 10.6.2020. Niissä maailman kahdeksan USP-aluetta valitsevat oman edustajansa eli varapuhemiehen parlamentin puhemiehistöön.

Istunnon oheisohjelmiin kuuluu keskiviikkona 10.6. klo 12 avajaismessu, jossa saarnaa ulkosuomalaisten oma piispa, Oulun piispa Jukka Keskitalo.

Istunnon päättyessä perjantai-iltapäivänä voi nauttia syntymäpäiväänsä juhlivan pääkaupungin Helsinki-päivän tarjonnasta. Muut istunnon oheisohjelmatiedot päivittyvät myöhemmin. Istunnon 2020 aikajana:

2020_Istunnon_aikajana

Avaa tästä 2020_aikajana (pdf)


Istunnon hyväksymät päätöslauselmat välitetään Suomen pääministerin kansliasta lausuntokierrokselle valtioneuvostoon. Istuntojen välillä USP:n puhemiehistö ja puhemies Markus Aaltonen edistävät päätöslauselmia, USP:n sihteeristön Suomi-Seura ry:n tuella, käyden niistä dialogia päättäjien kuten lainsäätäjien ja viranomaisten kanssa.

*** Ratifioimalla USP:n säännöt ulkosuomalainen yhteisönne tai järjestönne pääsee mukaan seuraamaan parlamentin maksutonta ja puoluepoliittisesti sitoutumatona toimintaa, voi lähettää istuntoon edustajansa ja jättää aloitteita istunnon käsiteltäväksi päätöslauselmiksi. Lisää istunnosta, aloitteista ja mukaan tulosta: info@usp.fi ja +358 (0)9 6841 210.* Sivun alkuun


Ulkosuomalaisparlamentin pysyvä sihteeristö / Utlandsfinländarparlamentets permanenta sekretariat
/ Permanent Secretariat of the Finnish Expatriate Parliament
SUOMI-SEURA RY - FINLAND-SAMFUNDET - FINLAND SOCIETY
Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland
Tel: +358-(0)9-684 1210, Fax: +358-(0)9-684 121 40
E-mail: info@usp.fi

Päivitetty: 3.9.19 Webmaster