Ulkosuomalaisparlamentti

Aloitteen tekeminen USP:n istunnon käsiteltäväksi

Jokaisella USP:n säännöt vahvistaneella suomalaisyhteisöllä, puhemiehistöllä sekä Suomi-Seura r.y.:llä on oikeus tehdä aloitteita ulkosuomalaisparlamentin käsiteltäväksi. Aloitteilla vaikutetaan parlamentin toimintaan ja sen antamiin lausuntoihin ja kannanottoihin. Siksi aloitteita kannattaa harkita tarkasti ja jättää ne hyvissä ajoin.

Ulkosuomalaisen yhteisön on toimitettava aloite/aloitteet parlamentin sihteeristölle määräaikaan mennessä. Ulkosuomalaisparlamentin seuraava istunto on 16.-17.6.2017. Aloitteiden tulisi olla Suomi-Seurassa viimeistään kolme kuukautta ennen istuntoa, eli 16.3.2017.

Suomi-Seura r.y. lähettää viimeistään kuukautta ennen istuntoa kaikille ilmoittautuneille edustajille istunnon esityslistan kaikkine aloitteineen.

Miten aloite tehdään?

Aloite voidaan tehdä valmiille joko valmiille aloitepohjalle (linkit alla) tai vapaamuotoisesti mutta kirjallisena. Aloitteessa tulisi olla:
1) aloitteen esittäjäyhteisön nimi ja yhteystiedot,
2) otsikko, josta ilmenee aloitteen perustavoite,
3) aloitteen teksti ja perustelut, joista ilmenevät aloitteen tavoitteet ja tarkoitus,
4) ehdotus päätöslauselmaksi, ja
5) puheenjohtajan allekirjoitus.

Alla olevista linkeistä pääset aloitelomakepohjiin. Aloitelomake on sekä Word-muodossa sekä PDF-muodossa. Valitse sinulle parhaiten sopiva muoto. Tulosta, täytä lomake, allekirjoita ja postita: Ulkosuomalaisparlamentin sihteeristö, Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, FI-00170 Helsinki, Finland.

Ole hyvä ja huomioi, että aloitetta ei voi lähettää Suomi-Seuraan sähköisesti eli sähköpostilla tai sähköpostin liitetiedostona, koska aloittessa tulee olla yhteisön puheenjohtajan allekirjoitus. Skannatun allekirjoitetun aloitteen voi kuitenkin lähettää sähköisesti. Allekirjoitetun aloitteen voi monilla nykypuhelimilla valokuvata ja sitten lähettää kuvan sähköpostin liitteenä.

Aloitelomakepohjat:

Aloitelomake pdf-muodossa
Aloitelomake USA:n paperikoossa

Aloitelomake Word-tiedostona

Yllä oleva Word-lomake: voit käyttää Word-lomakepohjaa, jos sinulla on käytössäsi Microsoft Word 2002-tekstinkäsittelyohjelma tai ohjelman uudempi versio. Tallenna lomake omalle koneellesi, täytä, tulosta, allekirjoita ja postita.

Yllä oleva PDF-lomake on tehty Adoben PDF-tiedostomuotoon. Mikäli tietokoneessasi ei vielä ole PDF-lukuohjelmaa, voit ladata sellaisen ilmaiseksi suoraan Adobelta osoitteesta:
http://www.adobe.fi/products/acrobat/readstep2.html

Tarvitsetko apua aloitteen laatimisessa?

Ota yhteyttä joko alueesi varapuhemieheen tai ulkosuomalaisparlamentin sihteeristöön Suomi-Seuraan. Autamme mielellämme aloitteiden laatimisessa! Sähköposti: info(a)usp.fi tai puh + 358-(0)9-684 1210.
* Sivun alkuun


Ulkosuomalaisparlamentin pysyvä sihteeristö / Utlandsfinländarparlamentets permanenta sekretariat
/ Permanent Secretariat of the Finnish Expatriate Parliament
SUOMI-SEURA RY - FINLAND-SAMFUNDET - FINLAND SOCIETY
Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland
Tel: +358-(0)9-684 1210, Fax: +358-(0)9-684 121 40
E-mail: info@usp.fi

Päivitetty: 10.5.16 Webmaster